VERİMDER, TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ISI YALITIMI FARKINDALIK ARAŞTIRMASI SONUÇLARINI AÇIKLADI09 Şubat 2021 Salı 14:42

Türkiye’nin dört bir yanında enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği başlatan Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği – VERİMDER, Türk halkının ısı yalıtımına karşı bakış açısını, Türkiye’nin yedi bölgesinden toplam 1.130 kişi birebir yapılan, bugüne kadar ki en kapsamlı “Türkiye Dış Cephe Isı Yalıtımı Farkındalık Araştırması” ile gözler önüne seriyor.Elde edilen sonuçlarda ısı yalıtımının yapılan bilgilendirme çalışmaları ile giderek önem kazanmasına karşın hala konut alımında binanın konforu, konumu, kullanılan malzemenin kalitesinin daha öncelikli olduğu görülüyor. Öte yandan ısı yalıtımının yalnızca soğuktan korunma amacıyla kullanıldığı gibi doğru bilinen yanlışlar da araştırma sonuçlarında öne çıkan detaylar arasında.Türkiye’nin en detaylı “Türkiye Dış Cephe Isı Yalıtımı Farkındalık Araştırması” sonuçları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için VERİMDER Rapor Dergisinin 4.sayısını linkten okuyabilirsiniz.