EN FAZLA EKB’Lİ BİNA MEGAKENTTE

EN FAZLA EKB’Lİ BİNA MEGAKENTTE09 Şubat 2021 Salı 14:04

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2011 yılında yürürlüğe giren Enerji Kimlik Belgesi uygulaması, 2020 yılı itibari ile zorunlu hale getirilmişti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre Türkiye’de yaklaşık 1 milyona yakın konut sınıflandırıldı. Türkiye’deki konutların enerji verimliliğini arttırmayı hedefleyen belge kapsamında 2019 yılı içerisinde 165 bin bina EKB alırken, 2020 yılının ilk haftasında ise 10 binden fazla bina belge sahibi oldu. Türkiye’de en çok EKB belgesi alan il 180 bin ile İstanbul olarak açıklanırken, 100 bin belge ile Ankara ikinci sırada yer aldı. İzmir’de 75 bin EKB’li bina bulunurken, sırasıyla; Bursa 45 bin, Antalya 40 bin, Kocaeli 38 bin, Muğla 33 bin, Konya 30 bin, Eskişehir 28 bin bina EKB belgesine sahip.